• Inicio
  • Dia de la lectura universitària i "Fes sentir la teva llengua", a la UdG


Dia de la lectura universitària i "Fes sentir la teva llengua", a la UdG

Es fa a Milà el 29 d’abril, promoguda per la Xarxa Internacional d’Universitats Lectores. A la UdG, el Servei de Llengües Modernes organitza la lectura de poemes a càrrec d’una vintena d’estudiants, cadascuna en la seva llengua materna.

La Xarxa Internacional d’Universitats Lectores, (http://www.universidadeslectoras.org) que inclou més de 50 universitats d’Europa i América, du a terme aquest any per primera vegada a Milà, el dia 29 d’abril, el Dia Internacional de la Lectura Universitaria, que inclou, a més, un Congrés Virtual sobre la Lectura Universitària. La Universitat de Girona és membre de la Comissió directiva d´aquesta Xarxa,  i presenta a Milan, en aquesta ocasió, el seu premi de narrativa Novel·la de Campus, en la seva segona edició: Premi Internacional de Narrativa Novel·la de Campus: la Universitat i el Mar

El mateix dia, a les 16 h, tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres l’acte “Fes sentir la teva llengua” que organitza el Servei de Llengües Modernes de la Universitat. Els estudiants del Servei de Llengües procedents de programes de mobilitat llegiran poemes en les seves llengües respectives amb l’acompanyament d’imatges i musica de fons. També hi participaran estudiants dels cursos de llengües del Servei amb la lectura combinada d’un fragment de l’obra El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry, en gairebé una desena de llengües, lectura amb què es vol commemorar el setantè aniversari de la publicació del llibre i de la mort del seu autor.

L’acte també vol retre un petit homenatge a figures com el poeta Joan Vinyoli, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement; l’escriptor Gabriel Garcia Márquez, que ens ha deixat aquests darrers dies, i el filòleg i teòleg Modest Prat, professor d’aquesta casa mort el 29 de març passat.

A més de celebrar el Dia del Llibre, amb aquest acte el Servei de Llengües Modernes vol contribuir a la sostenibilitat lingüística com a mostra de reconeixement a totes les llengües i als seus parlants.